Weekoverzicht – Week 28

Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte, was dit een lekker weekje. Veel groene groentes en een paar geslaagde experimenten. In het weekend was ik nog bezig met de moestuin oogst verwerken, want ik was de peultjes eigenlijk wel eventjes zat en ik had een deel van de oogst toegezegd aan een vriend van me. En was het lekker weer dus konden we na lange tijd weer eens in de tuin eten, wat een feest! Ik maakte gerechten met vis, kaas, rijst en nog een restje van de aardappels die ik van vorige week over had. Kortom, het was deze week weer een culinair feestje, kijk je gezellig mee?Weekend

Het was waarlijk een weekendje om in de tuin te spenderen. Op zaterdag hebben we echter niet zelf gekookt, we zijn lekker buiten de deur sushi gaan eten. Spontaan besloten we goede vrienden erbij uit te nodigen en zo kwamen we de avond wel door. Zondag waren we al vroeg wakker en het was ook vroeg warm in de tuin. Ik heb nog een rondje peultjes geoogst en dit bij de zak van mijn rondje van dinsdag. Bij elkaar heb ik maar liefst in een week 500 gram (een halve kilo!) geoogst! Deze peultjes mogen volgend jaar ook weer de tuin opfleuren hoor! Naast peultjes zijn nu ook mosselen in het seizoen en dat moet gevierd worden. We kookten ze volgens klassiek recept met mosselgroenten en in een lentebock biertje. Geen frieten of stokbrood erbij, maar een frisse salade met veldsla, tomaat, mozzarella en verse basilicum uit de tuin. Dit alles onder het genot van een witbiertje en genuttigd in onze tuin. Wat een enorme luxe!

 

 

Maandag

Ik weet niet helemaal hoe het kwam maar ik was toen ik thuis kwam helemaal op. Gelukkig zat er een burgerdagje bij en dan heb ik de luxe dat ik het niet zelf hoef te doen. Mijn burgerkok weet heel goed wat mijn voedselfilosofie is dus we hadden kipburgers met avocado. In de keuken werd nog bacon, tomaat en Parmezaanse kaas gevonden en dat kreeg zijn bestemming op deze burger. Ik doop hem de kip met kliekjesburger en heb hem met veel plezier gegeten.

Dinsdag

Ik had van de broccolistamppot van vorige week nog een halve zak met aardappelen over. Die moesten dus deze week wel gebruikt worden. Ik wilde best weer een frisse stamppot, maar dan niet dezelfde als de week ervoor. Ik zag de rucola in de aanbieding en wilde daar iets mee. De brie heb ik zelf gepaneerd en gebakken en op de stamppot gelegd. Vooral de brie, die heerlijk knapperig was en perfect gesmolten van binnen was een enorm succes.

Woensdag

Ah! Op het menu voor woensdag stond een oude bekende. Ik heb deze ooit een keer uit een Allerhande gehaald en ik was gelijk een beetje verliefd op dit recept. Ik ben als Indo enorm dol op indisch eten, echter het duurt bijna altijd lang om klaar te maken. Ikan Pepesan (hete makreel) is zo’n gerecht waar ik altijd van geniet, maar het zelf nooit maak. Toen vond ik dit, dit was de makkelijke, snelle versie van Ikan Pepesan! Toegegeven, je mist wel een klein beetje van de diepe smaak, maar dat maak je met tijdwinst ruim goed. Inmiddels heb ik de marinade helemaal op onze huissmaken afgestemd en is dit elke keer weer een gegarandeerde hit.

Donderdag

Modedag, alles in schalen is tegenwoordig hip en happening. Ik vond een recept voor een groene sushibowl met tofu. Oké tof, maar ik heb de tofu alvast vervangen voor tempeh. En ik heb ook hier en daar wat extra sesam toegevoegd, oh en een scheutje sojasaus. Oh! en ik heb de boontjes even aangemaakt met sesamolie en knoflooksesamzaadjes. Zie je hoe ik eigenlijk nooit normaal een recept volg? Maakt niet uit, dit was een heel fijne maaltijd, hoewel het voor mij wel echt veel te veel was, dus ik heb er de volgende dag een eitje bij gekookt en het ook nog eens als lunch op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *