Weekoverzicht – Week 27

De groene en kaasrijke week 27 zit erop. Alle gerechten die in de planning stonden zijn de revue gepasseerd. Ze waren allen lekker, sommige zoals verwacht, anderen onverwachts heerlijk. Maandag bij het boodschappen doen viel het al op: er stond maar 1 keer iets met vlees op het menu. Het is voor ons geen doel op zich om geheel te stoppen met vlees eten, echter bewust met je eten omgaan is geen slecht iets. We hebben het in geen enkel gerecht gemist en als ik heel eerlijk ben, zelfs het gerecht waar nu wel kip in zat was het ook lekker geweest zonder. Ik persoonlijk vind de afwisseling het fijnst én gerechten waar veel smaak aan zit. En dus snel klaar zijn, zelfs de curry, waarvan ik verwacht had dat hij langer zou duren dan de 30 minuten waar ik naar streef stond binnen die tijd op tafel. Genoeg gepraat, laten we naar wederom een week van OfficeFoodie gaan.

Weekend

Dit weekend zouden we eigenlijk heel luxe uit eten gaan. Echter ik was nog veel te verkouden en ziekjes om energie te hebben om een hele avond te tafelen. Nog veel belangrijker, ik had mijn smaak nog niet geheel terug en dat maakt dan naar een sterrenrestaurant gaan wel erg zonde. Van oudsher wordt er soep gemaakt in huis als er iemand niet lekker is, liefst een goed pittige. Ik heb ooit een keer de moeite genomen om een hele soto ajam naar familierecept te maken. Dit is uiteindelijk bij ons een beetje mishandeld tot wat wij in huis ‘fake soto’ noemen. We doen namelijk alle ingrediënten alvast in de soep en hebben daarmee een soort heel gevulde kippensoep met een eitje en gebakken uitjes gemaakt. Niet authentiek, wel een go-to gerecht als een van ons niet helemaal lekker is. Om het toch een beetje feestelijk te maken bakte ik er wel verse kroepoek bij.

Maandag

Boodschappen dag! Ik had al helemaal bedacht wat er gemaakt ging worden en vandaag was het broccoli stamppot met geitenkaas en noten. Eigenlijk moesten het pecannoten zijn volgens het oorspronkelijke recept. Opportunistisch als we zijn vonden we een grote zak ongebrande notenmix en hebben die genomen in plaats van alleen pecannoten. En in plaats van alleen geroosterd, heb ik ze ook een laagje gezouten ahornsiroop gegeven. Ik wijk nogal vaak af van het recept terwijl ik aan het koken ben. Vooral op basis van smaak en inzicht, dit was een goede greep, de zoet-zoute gebrande noten pasten juist heel erg mooi bij de geitenkaas. Het was ook een hele luchtige stamppot die erg geschikt is voor de zomer.

 

Dinsdag

Currydag! Ik keek hier stiekem wel een beetje naar uit. Ik had dit nog nooit gemaakt en ik had echt wel heel veel zin om weer eens mijn ziel in een nieuw gerecht te leggen. Zo gezegd zo gedaan, binnen een half uur stond deze curry op tafel en ik heb er twee dagen mijn mond niet over gehouden zó lekker vond ik het. Ik had eigenlijk genoeg voor twee avondmaaltijden en twee lunches gemaakt, maar een lunch is gesneuveld omdat we toch een beetje extra gegeten hadden. Ik had in ieder geval de volgende dag nog een heerlijke lunch. Daar had ik dan ook de hele ochtend naar uitgekeken stiekem.

Woensdag

Vandaag maakte ik een pasta die een lichtjes geïnspireerd is op een carbonara, maar dan wordt deze vooral romig gemaakt door het toevoegen van een avocado. En omdat ik zin had in gorgonzola op de pizza van morgen en daar niet een heel stuk voor nodig had ging dat mooi lekker mee in deze saus. Een carbonara heeft klassiekerwijs uitgebakken spekjes erin, maar ik had een visioen waarin ik dit vervangen had met heel mooi uitgebakken kastanjechampignons. Ook dit was een bijzonder goed idee. Ik weet het, van de oorspronkelijke carbonara bleef op deze manier eigenlijk niks meer over. Dit is wel de manier waarop ik tot nieuwe recepten kom en ook deze was bijzonder lekker.

Donderdag

Donderdag was een reisdag, ik moest al vroeg op om naar een van de vestigingen te gaan. Dan start mijn dag op een station. Daar haal ik dan een koffie en iets kleins om te ontbijten. Vorige week had ik al een croissantje dus ik dacht deze week voor een kwarkbroodje te gaan. Deze was heel erg lekker. De koffie was wel oké, die van vorige week was stiekem net een tikkeltje lekkerder, maar ik ben dan ook een koffiecriticus. Ik had die middag overigens een heerlijke lunch van stevig brood met vitello tonato, dat was genoeg om me bijna tot thuis zoet te houden. Alwaar ik twee pizza’s voor mezelf bij elkaar samenstelde. Eentje met mozzarella, gorgonzola, ansjovis en zwarte olijven. De andere met ricotta, aardbeiden, chocolade en marshmellows. Zeker deze laatste was een onverwachte verrassing aan lekkerheid. Ik heb uiteindelijk de zoete helemaal op, de andere heb ik voor de lunch van vrijdag bewaard.

Vrijdag

Deze dag plan ik zelden vooruit, omdat ik eigenlijk nooit zeker weet hoe het uit gaat komen. Nu was dit een drukke week geweest en hadden we eigenlijk allebei zin in een filmavondje. Dan halen we een soepje, wat kaasjes, smeersels en een stokbroodje. Dit keer was het een mosterdsoepje, met een handvol erwten uit de tuin. Deze laatste zijn een gevolg van de peultjes die nog steeds zo hard gaan dat ik er een aantal gemist had bij het oogsten en dus net te ver door waren voor peulen. De erwtjes kun je er dan gewoon uit oogsten en verwerken. Jemig! ik heb nog nooit zulke lekkere zoete knapperige erwtjes op. Ze waren het hoogtepunt van mijn soepje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *