Weekoverzicht: week 26

De eerste OfficeFoodie week zit erop! Ik ben maar één dag vergeten mijn avondeten te fotograferen en dat is eigenlijk nog best knap als je bedenkt dat ik een groot deel van deze week niet zoveel trek had. Dit kwam niet door het voedsel, wel door het gebrek aan smaak van mijn kant. Hoogzomer bleek een goed moment voor een fikse griep en lichte keelontsteking. Maar ook daar slaan we ons wel weer doorheen.

Weekend

Het weekend was wat rommelig, maar begint eigenlijk standaard hetzelfde: twee spiegeleitjes met bacon op broodjes. Omdat dit voor mij zo’n gewoonte is heb ik deze er niet op gezet, maar dat zal ik voor het volgende weekend wel doen. Omdat ons weekend behoorlijk volgepropt zat met afspraken hebben we vooral snelle dingen gegeten, daar waar ik normaal juist in het weekend wat meer de tijd neem. Groot succes waren wel de gegrilde wraps gevuld met avocado, gegrilde kip en geraspte kaas. Met daarnaast een frisse komkommer, tomaat, ui en goede olijfolie. Ik vond nog een bakje tzatziki en dat ging mee op de plank om de wrap een beetje in te dippen.

Maandag

Maandag is boodschappendag, dat houdt in dat in de ochtend de koelkast vrij leeg is en me niet echt op weg helpt om dingen mee naar kantoor te nemen. Ik had nog wel wat broodjes over dus die beleg ik met kaas en ga dan op weg. Fruit pak ik op maandagen op kantoor, dat is de enige dag dat ik door mijn eigen fruit heen ben. Ik begin me ook steeds minder lekker te voelen dus echt behoefte heb aan eten heb ik niet. Na de boodschappen heb ik wel alles in huis voor mijn experiment van de week: Maïs-Miso soep. Dit was een redelijk geslaagd experiment, ik heb hier en daar wel nog wat knelpunten die ik nog wil aanpassen voordat ik het hier kan posten. Echter, ik was niet lekker en deze hartige soep, met stukjes kipworst en een lente-uitje was precies wat ik nodig had. Comfortfood alom dus.

Dinsdag

Ik werd steeds minder lekker dus ik heb voor de hele dag een bak verse abrikozen mee naar kantoor en kom hiermee de dag door. Dit is natuurlijk niet al te gebalanceerd, maar het is fruit met vitamines en vezels en het houdt me aan het werkt tot ik thuis ben. Op het menu staan kabeljauwburgers met avocado, dit is normaal een van mijn favorieten. Vandaag zit ik met koorts op de bank terwijl mijn vriend ze voor ons maakt. Ik proef tot mijn verdriet alleen texturen en geen smaken, zo zonde!

 

 

Woensdag

Op woensdag heb ik geprobeerd naar kantoor te gaan, hetzelfde plan als de dag ervoor. Een bak wilde perziken en dan maar gewoon doorgaan. Rond de lunch heb ik een lift van een collega naar huis gekregen. Ik zat zo te snotteren, sniffelen en koortsig te zijn dat ik naar huis ben gebracht. Eerst maar een uurtje slapen, dan nog wat zaken afronden en dan nog maar meer slapen. Gelukkig ben ik niet de enige kok in huis en kwam er, geheel volgens mijn eigen plan, een heerlijke couscoussalade op tafel met een lamsworstje erbij. Extra blij werd ik van de grote hoeveelheid verse peultjes erin. Mocht je die de komende weken vaker onaangekondigd in een gerecht tegen komen: ons bescheiden moestuintje heeft een behoorlijke peultjesproductie en we zouden het zonde vinden om daar geen gebruik van te maken.

 

Donderdag

Even pas op de plaats en een avond rust deden me al veel goeds. Zodoende zat ik donderdagochtend vroeg in de trein naar Utrecht om een cursus met mijn team te volgen. Kijk, dan is het ook een klein beetje feest vind ik. Dus ik ontbijt met een cappuccino en een pannetone croissant. Voor de mensen die niet regelmatig op stations met een Julia’s komen: een pannetone croissant is een croissantje met wat zoeter deeg, gevuld met een gele roompudding en met een paar grove suikerkorrels erop. Een keer in het half jaar gun ik mezelf deze traktatie en ik had nu extra geluk want ze kwamen net uit de oven. Omdat het toch een klein beetje een teamfeestje was hebben we onderweg terug naar het hoofdkantoor geluncht bij de McDonald’s. Ik nam een kleine chickenwrap, vooral omdat ik eigenlijk nog steeds niet zoveel kon proeven. De dag had me wel wat energie gekost, dus eenmaal thuis hebben we de drumsticks met broccoli gemaakt, ik wilde daarna zo graag naar bed dat ik per abuis vergeten ben deze maaltijd vast te leggen.

Vrijdag

Vrijdag is de dag die ik niet inplan in het weekmenu. Simpelweg omdat ik een beetje speling wil hebben. Eten we spontaan een keer buiten de deur, dan komt het menu niet in het gedrang en hoeft er niks weggedaan te worden. Daarnaast is het een prima dag om de kliekjes van de rest van de week op te maken. Dus ik begon mijn dag met twee geroosterde boterhammen die als restje in de vriezer lagen, belegd met avocado. Deze avocado was woensdag vergeten in de salade, dus nu is hij ontbijt. Afgemaakt en een gepocheerd eitje. Straks doen we toch onze weekend inkopen en daar zitten altijd verse eieren bij, dus deze moeten op. Omdat het ontbijt vrij vullend was en ik tijdens lunchtijd onderweg was heb ik deze maar overgeslagen. Als avondeten hebben we een van onze favorieten, maar dan opgeleukt met, uiteraard, peultjes. Het is een volkoren pasta met zeevruchten, doperwtjes, peultjes, bieslook en een beetje roomkaas om het te binden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *