Welkom!

Hoi Kantoortijger, Harde Werker, Eerste Baan-hebber, Regelmaatzoeker,

Welkom op OfficeFoodie.nl, waar alles draait om eten. Goed eten, lekker eten en snel eten, als het maar om eten gaat is het hier welkom. Wat is de aanleiding van deze site? Om dat goed uit te leggen kan ik het beste iets over mezelf vertellen en me even voorstellen.

Ik ben Anouk Theuvenet en ik ben een Foodie, ik denk dat de wikipedia omschrijving de essentie goed weergeeft:

A foodie is a person who has an ardent or refined interest in food and alcoholic beverages. A foodie seeks new food experiences as a hobby rather than simply eating out of convenience or hunger. The terms “gastronome” and “epicure” define the same thing, i.e. a person who enjoys food for pleasure.

Ik vind eigenlijk dat eten een paar keer per dag een beleving is die zo prettig mogelijk moet zijn. Het doel is niet zoveel mogelijk, maar wel zo lekker mogelijk.

Studietijd

Toen ik nog studeerde kon ik mijn tijd voor het grootste deel van mijn studietijd zelf indelen. De gaten van het lesrooster werden opgevuld met koffieafspraken, bibliotheekafspraken en andere evenementen waarbij samen leren of schrijven het doel was. Andere dagen zat ik thuis en had ik alle tijd om eens rustig een halve middag in de keuken te staan of zelf een feestmaal voor al mijn vrienden te bereiden. Ik kon rustig in de ochtend een van mijn kookboeken openslaan en bedenken dat ik voor die avond een uitgebreid drie gangen menu ging maken. Dat ik dan eerst uitgebreid boodschappen moest doen was geen enkel probleem.

Als student gaf ik mezelf wel altijd een budget mee, mijn studiefinanciering was in mijn kasboekje echt bedoeld voor de studie en niet voor luxueuze boodschappen en andere bacchanalen. Ik las met veel plezier recensies van restaurants waar ik slechts van kon dromen, omdat sterren het allergrootste deel van de tijd boven budget lagen. Ik maakte er dan wel weer een sport van om uit te zoeken waar je minstens een waanzinnige culinaire reis kon maken tegen een minder waanzinnige prijs. Dat leverde me minstens net zo veel plezier op.

Eerste baan!

En toen studeerde ik af, ik had een universitair papiertje dat me officieel erkende als kunsthistorica! Helaas was dat op dat moment helemaal geen gunstige arbeidsmarkt en kwam ik bij een gezellige ICT-dienstverlener aan mijn eerste baan. Vol enthousiasme stortte ik me op mijn baan en wilde ik daar natuurlijk een goede indruk maken. Ze stonden bekend om hun pizza-sessies en vrijdagmiddag borrels en die waren ook altijd heel erg gezellig. Echter, na een paar maanden hier helemaal in mee te gaan begon ik de pizza’s eigenlijk al helemaal zat te worden. Ik was eigenlijk zulk vettig eten helemaal niet meer gewend en eigenlijk was ik ook niet echt een stevige doordrinker, ik had liever een of twee goede drankjes. Ik miste mijn eigen mooie maaltijden, maar kwam er al snel achter dat ik tegenwoordig veel minder tijd had om zoveel tijd aan mijn eten te besteden.

Het idee voor OfficeFoodie.nl

Ik kwam er vrij snel achter dat een 40-urige werkweek behoorlijk veel tijd in beslag nam. En het mijn humeur helemaal niet ten goede kwam als ik elke werkdag aan het einde van de dag nog een half uur in de supermarkt moest doorbrengen om te bedenken wat ik wilde eten om vervolgens nog naar huis te gaan en helemaal te gaan koken. Voor ik dan helemaal klaar was met eten, had ik nog maar een kleine paar uur voordat het alweer bedtijd had. Kortom, dit werkte voor mij niet en ben ik op zoek gegaan naar wat er voor mij wel werkte. Na ruim 2 jaar fulltime werken heb ik een werkend systeem, dat nog wel flexibel is, want je weet maar nooit wat je werkt je brengt. Collega’s vinden het met regelmaat knap dat ik dat zo strak in de hand heb en hebben ook redelijk vaak vragen, toen zelfs de vraag ‘kun je geen kooklessen organiseren?’ kwam was ik wel gevleid. Echter er waren geen voorzieningen om dat echt goed te doen en bovendien wil ik juist graag dat mijn collega’s ook lekker thuis tijd kunnen doorbrengen. En zo ontstond het idee voor OfficeFoodie.

OfficeFoodie moet een verzamelplaats worden voor iedereen die van goed eten houdt. Ook als ze een druk leven hebben. Om iedereen een kijkje in mijn systeem te geven zal ik voorlopig op maandagavond onze boodschappenlijst voor die week publiceren, Donderdag zal ik dan een recept of een Tips&Tricks artikel online zetten en in het weekend een weekoverzicht van de maaltijden van die week. Voor de recepten geldt; uitgangspunt is om in maximaal 30 minuten een lekkere maaltijd op tafel te hebben staan. Voor het weekoverzicht zal het zwaartepunt liggen op de avondmaaltijd, maar hier en daar ook een andere maaltijd of tussendoortje. Ik wens je veel lees- en kookplezier of OfficeFoodie.nl!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *